Du planerar en grabbfest för dina närmaste vänner och behöver lite tips på roliga aktiviteter. Nu beror det ju såklart på vad ni i gänget har för intressen men de flesta killgäng gillar sport i olika former. Ett tips är att du förbereder ett klurigt Sportquiz. Quizet kan utformas på en mängd olika sätt men roligast är nog att dela in i lag som tävlar mot varandra. För att göra det lite roligare och mer varierat så är vårt tips att du:

  1. Delar upp Quizet i olika kategorier som ”Gissa årtalet” också räknar du upp olika sporthändelser som hände just det året.
  2. Printa ut bilder på olika sportutövare också får lagen tre frågor på varje bild, som ”vem är detta?”, ”vilken sport är denne aktiv i?” och ”Vilket land tävlar hen för?”
  3. Gör en spotifylista med låtar kopplade till idrottare, idrottsevenemang och kanske intron till olika tv-sporter. Ge sedan lite följdfrågor till varje låt.
  4. Ha en kategori som är mer kopplat till idrottarnas privata liv. Frågor som ”vad heter Björn borgs äldste son?” och ”vad heter Anja Pärssons fru?” OSV. Då blir det genast lite knivigare och de som bär på lite extra kunskaper kan göra ett kliv framåt.
  5. Ha en utslagsfråga om lagen skulle hamna på samma poäng. Utslagsfrågan bör vara utformad så att det i princip bara kan bli ett lag som vinner, typ ”hur många meter består ett maraton av?” Den som kommer närmast det rätta svaret vinner.

En annan grej som kan bli en riktig hit är att ni alla går ihop och köper ett v75 system eller liknande och sedan tillsammans tittar på sändningen och hejar fram hästarna. En rolig start på festen som engagerar alla, även dem som kanske inte är så värst intresserade innan. Att samlas inför en fotbollsmatch är ju en klassiker men att samlas och faktiskt kunna vinna lite pengar tillsammans är ju också kul.

Gör ett eget ölspel. En nostalgiklassiker som passar till kvällen då ni vill festa loss lite extra. Köp ett stort ark, ett E3 eller liknande och sedan så märker du ut ett startfält, från start till mål. På varje cirkel kan det stå exempelvis en siffra för antal klunkar man ska dricka varvat med ”ta ett kort”, endast fantasin sätter gränser här. Korten gör du själv och det kan stå både uppmaningar på saker personen ska göra men det kan också stå ”berätta något som ingen vet om dig” osv.  Pjäserna kan du göra utav kapsyler som du målat i olika färger eller att ni kör olika ölmärken. Tips att skriva på korten som uppmaningar är:

”Dansa till Gangnam Style”

”Svep hela din öl!”

”Ring din mamma och säg att du älskar henne mest av allt i hela världen”

”Ring nummer fjorton i din telefonbok och säg att du vill gå på dejt med denne”

”Sjung Amazing Grace så fint som du bara kan”

”Uppdatera ditt Facebook med orden ”tycker ni att jag är snygg?”