Att hitta roliga aktiviteter och lekar till tjejfesten är inte svårt. Tjejer är överlag mer positivt inställda till lekar, så här finns mycket att välja på. Det finns dessutom en uppsjö av spel inriktat för tjejer så har du inte tid och ork att anordna egna lekar så går det ju lika bra att handla spel som exempelvis denna som är en riktigt rolig klassiker. Ett perfekt spel för er som vill lära känna varandra lite mer på djupet.

Men om du har både tid och ork så är det ju fantastiskt roligt att anordna sina egna lekar. Något som är riktigt kul, särskilt på tjejfester, är lekar som involverar att man sjunger och gissar på sånger. Den här tävlingen som jag tänker berätta om nu är en variant på SVTs program Doobidoo och går till genom att man i lag tävlar i olika grenar som har med musik att göra.

  1. Gren ett är en vanlig musikquiz med blandade låtar, gärna lite schlagers och roliga dängor, där deltagarna sedan ska gissa artist och låttitel. Ställ sedan en följdfråga på varje låt.
  2. Gren två kallas för gissa låten. Lagen får då en textrad uppläst för sig och ska sedan gissa vilken låt det är. Det lag som kommer på svaret först ställer sig upp och börjar sjunga på låten. Följdfrågan är artisten bakom låten.
  3. Gren tre heter ”gissa den röda tråden” och då får lagen betrakta fem bilder som du har präntat ut. Det kan vara människor, natur, djur eller något annat. Med hjälp av dessa bilder ska lagen försöka lista ut den gemensamma nämnaren, den röda tråden.
  4. Gren fyra kallas för ”temat” och då ska lagen sjunga sånger som har, exempelvis, temat sommar. Då kan man sjunga exempelvis ”Sommaren är kort!” ”Summertime Blues” och ”En kväll i juli”. Lagen turas då om att sjunga sånger om sommar och det laget som fastnar och inte kommer på något mer på temat förlorar poängen till motståndarlaget.
  5. Också avslutningsvis gren fem som kallas för intro. Det är återigen en form av Quiz, du spelar upp tio stycken intron och deltagarna ska gissa vilken låt introt hör till. Här kan man blanda med de lite mer kända introna med de som är lite klurigare. Här finns poäng att hämta om man är duktig.

Den här tävlingen brukar ta ungefär 2-3 timmar och är otroligt rolig. När tävlingen är slut så räknar du ihop poängen och det vinnande laget får ett litet pris, vad det ska vara behöver inte vara så märkvärdigt, choklad brukar alltid gå hem.

Att kombinera musik med frågor och sång är något som nästan alltid går hem, det blir liksom aldrig tråkigt och musik är dessutom något som engagerar alla. Särskilt om man väljer musik som ger nostalgikänslor och kopplas ihop med kära minnen och upplevelser som man har haft tillsammans. Har ni växt upp tillsammans så är ju en låt från mellanstadiediskot klockrent för det är något som ni upplevt tillsammans.