På midsommar så brukar det ju vara lite si och så med vädret, men det är ju vi svenskar vana med så vi tar chansen att tipsa om lite roliga utelekar, nämligen femkamp. Det är något som alla kan vara med på, vuxna som barn, precis som det brukar se ut när de flesta firar midsommar. Familjer och vänner som möts för att fira midsommar tillsammans med god mat och god dryck. Nedan så listar vi lite roliga grenar att ha med på sin femkamp:

  1. En klassiker som de flesta älskar och som brukar locka till många skratt är ”Norsk fylla!”, den går ut på att man först delar in i lag, sedan så kör man stafett. Varje lagmedlem ska då springa så fort de kan fram till en pinne och där ska de springa tio varv runt och sedan försöka ta sig tillbaka. De flesta springer åt fel håll p.g.a yrsel och det brukar locka till många skratt.
  2. Säckhoppning, även detta en riktig klassiker som trots sin enkelhet är så fruktansvärt rolig. Detta kör man också som stafett där deltagarna får byta med varandra. Brukar resultera i många fall och många skratt.
  3. Ägg-på-sked-race, varje deltagare får lägga ett rått ägg på en matsked och sedan balansera detta med hjälp av munnen. Här gäller det att försöka gå så snabbt som möjligt utan att tappa ägget.
  4. Struten! Den här leken förbereder man genom att göra koner i papp, konerna ska ha ett litet hål längst fram, cirka två centimeter stort. På den andra sidan så gör man två små hål där man fäster ett gummiband. Denna kon ska sedan deltagarna ha över ansiktet, synen begränsas kraftigt och det är svårt att lokalisera sig. Den här leken kan man göra på två sätt. Endera så får deltagarna gå en bana där övriga deltagare hjälper till att genom instruktioner hjälpa den som tävlar att hitta rätt. På det andra viset så ska den som tävlar leta upp olika föremål som placeras ut. Svårt, men mycket roligt.
  5. Klädrace! I den här tävlingen så kör man återigen stafett. Nu handlar det om att så snabbt som möjligt klä på sig en uppsättning med kläder. Typ roliga utklädningskläder som partyklänning, peruk, partybrallor, slips och BH. Bara fantasin begränsar, deltagarna behöver inte ta sig sina egna kläder utan dessa tas på utanpå de vanliga kläderna. Tänk på att kläderna inte får vara för små för då kan det bli problem att få på sig dem. Vid varje byte så ska den som tävlat innan ta av sig kläderna så snabbt som möjligt och den som tar över stafettpinnen ska ta på sig dem så snabbt som möjligt och sedan springa en sväng runt en bana för att sedan återvända och byta till nästa tävlande. En riktig rolig lek där stressen brukar göra att deltagarna tar på sig kläderna fel eller inte får av sig dem, fastnar och har sig. Denna gren brukar vara riktigt uppskattad.